جلیل نصیری مقدم
چهارمین دوره مسابقات آشپزی ویژه افراد دارای نیازهای خاص با عنوان «طعم امید» در زنجان برگزار شد
مدیرعامل انجمن فرهنگی، ورزشی و گردشگری معلولان پارس از برگزاری چهارمین دوره مسابقات منطقهای آشپزی ویژه افراد دارای معلولیت تحت عنوان «طعم امید» در شهر زنجان خبر داد.
این مسابقات با هدف توانمندسازی، احیای غذاهای بومی و ایجاد اشتغال پایدار برگزار شد.
به گزارش پایگاه خبری امید روشندلان، محمد اسماعیل شیخقرایی، مدیرعامل انجمن فرهنگی، ورزشی و گردشگری معلولان پارس و دبیر میز ملی گردشگری دسترسپذیر وزارت میراث فرهنگی، در گفتوگوی اختصاصی با خبرنگار امید روشندلان اظهار کرد: «چهارمین دوره مسابقات آشپزی ویژه افراد دارای نیازهای خاص با عنوان “طعم امید” در استان زنجان برگزار شد. این مرحله، منطقه شمال غرب کشور شامل استان های زنجان، قزوین، اردبیل، تبریز و ارومیه را پوشش میدهد.
مراسم اختتامیه در تاریخ ۲۸ خردادماه در شهر تبریز برگزار میشود و برگزیدگان سه گروه معلولیتی شامل افراد دارای معلولیت جسمی حرکتی، نابینایان و افراد دارای سندرم دان در این مراسم معرفی خواهند شد.»
وی ادامه داد: «پیش از این، مسابقات در قالب دو منطقه شمال و غرب کشور برگزار شده و تا این مرحله، یازده استان در این رقابتها شرکت داشتهاند.»
شیخقرایی با اشاره به اهداف چندلایه این رویداد گفت: «هدف نخست، توانمندسازی و تقویت خودباوری در میان افراد دارای معلولیت است.
هدف دوم، احیای غذاهای بومی و محلی هر استان است که متأسفانه بسیاری از آنها رو به فراموشی رفتهاند. و هدف سوم، ایجاد زمینه اشتغال پایدار در حوزه صنایع غذایی، هتلداری و رستورانداری برای این قشر توانمند از جامعه است.»
او همچنین اضافه کرد: «این پروژه به همت انجمن معلولان پارس، میز ملی گردشگری دسترسپذیر وزارت میراث فرهنگی، و کنسرسیوم گردشگری خوراک وابسته به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، و با حمایت کامل سازمان بهزیستی کشور برگزار میشود.»
به گفته وی، برای ثبتنام در این مسابقات، مبلغ ۲۵۰ هزار تومان در نظر گرفته شده که در برخی مناطق با حمایت نهادهای اجتماعی، تخفیفهایی ارائه شده است.
اسپانسرهای این برنامه نیز با در اختیار قرار دادن امکانات آشپزخانه، تجهیزات و مواد اولیه، در برگزاری این رویداد همکاری داشتهاند.
شیخقرایی در ادامه از تأمین جوایز نقدی و حمایتی برای برگزیدگان خبر داد و گفت: «وزارت میراث فرهنگی هدیهای نقدی و نفیس برای نفرات برتر منطقهای در نظر گرفته است و سازمان بهزیستی نیز بخش دیگری از حمایتهای مالی و معنوی را تقبل کرده است.
امیدواریم خروجی این مسابقات منجر به تشکیل تیم ملی آشپزی افراد دارای معلولیت شود که قابلیت اعزام به مسابقات بینالمللی در کشورهای همجوار را نیز داشته باشند.»
وی با اشاره به ظرفیت اشتغال آفرینی این طرح افزود: «متأسفانه برخی خانوادهها، به ویژه خانوادههای دارای فرزند با سندرمدان، به توانمندی فرزندان خود ایمان ندارند.
این مسابقات نشان میدهد که افراد دارای معلولیت، از جمله مبتلایان به سندرمدان، توانایی فعالیت حرفهای در صنعت غذا را دارند و میتوانند در رستورانها، هتلها و مراکز تهیه غذا به عنوان نیروی کار متخصص و متعهد فعالیت کنند.»
جمعبندی و قدردانی: شیخقرایی
در پایان ضمن تقدیر از همه دستگاهها و نهادهای همراه در اجرای این پروژه گفت: «وزارت میراث فرهنگی، سازمان بهزیستی، اتحادیههای رستورانداران و هتلداران و فعالان بخش خصوصی نقش مهم و مؤثری در پیشبرد این برنامه ملی ایفا کردهاند.
از همه آنها صمیمانه سپاسگزاریم.
امیدواریم این همراهیها در ادامه مسیر، تقویت و استمرار یابد تا پروژه سنگین و ارزشمند “طعم امید” به ثمر نهایی برسد و الگویی موفق برای اشتغالزایی افراد دارای معلولیت در کشور باشد.»