جدا از مشکلات روزمرهای که معلولان مانند سایر افراد جامعه با آن دست و پنجه نرم میکنند، مشکلات مختص این قشر، زندگی نرمال را برای آنان به آرزوی دستنیافتنی تبدیل کرده است.
یکی از این مشکلات راه ناهموار سفر برای آنها است.
در همین زمینه، کامران عاروان، مدیرعامل جامعه معلولان بر این باور است که اکثریت معلولان دور سفر رفتن را خط قرمز کشیدهاند چرا که وسایل حملونقل عمومی برای آنان مناسبسازی نشده است.
به گزارش پایگاه خبری امید روشندلان به نقل از ترابران، شعار «معلولیت، محدودیت نیست» سالی یکبار به مناسبت روز جهانی معلولان روی بنرهای تبلیغاتی نوشته میشود یا مسئولان در سخنرانیهای پر رنگولعاب خود از این شعار استفاده میکنند،
اما واقعیت حکایت دیگری دارد؛ حکایتی که نشان میدهد معلول جسمی و حرکتی حتی اگر توان مالی سفر را داشته باشد باید قید آن را بزند چرا که در حملونقل زمینی، ریلی و حتی هوایی یا جایی برای آنان نیست یا اگر امکاناتی فراهم شده، کافی نیست!
مصائب سفر زمینی
در روزگاری که تورم هزینههای زندگی معمولی را بسیار بالا برده است بسیاری از خانوادهها تلاش میکنند سفر زمینی از طریق اتوبوس را جایگزین سفرهای پرهزینهتر کنند اما معلولان از همین امکانات ساده بیبهره ماندهاند و از همان ابتدا باید دور سفر با اتوبوس را خط بکشند.
بررسیها نشان میدهد اتوبوسهای بین شهری به هیچ عنوان برای افراد دارای معلولیت، مخصوصاً معلولان ویلچر نشین مناسبسازی نشده و فرد دارای معلولیت در صورتی که بخواهد تنهایی به سفر برود، به هیچوجه نمیتواند از اتوبوس استفاده کند.
کامران عاروان، مدیرعامل جامعه معلولان بر این موضوع مهر تایید میزند و به ترابران میگوید: «حملونقل عمومی برای سفرهای برونشهری برای افراد دارای معلولیت کلاً تعطیل است. یک اتوبوس برونشهری برای حمل ویلچر مناسب پیدا نمیشود. هیچ اتوبوسی نیست که بتواند فرد ویلچری را سوار کند. من همه پایانهها را گشتهام، اصلاً چنین چیزی تعریف نشده است!»
به گفته مدیرعامل جامعه معلولان؛ افراد معلول بهویژه آن دسته از معلولان که از ویلچر استفاده میکنند باید دور سفر با اتوبوس را خط بکشند.