کد خبر : 2518
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۲۴ فروردین ۱۴۰۲ - ۲:۳۱

دکتر فانی در جمع معلمان استان البرز: هدف نهایی تعلیم و تربیت است

 

روز سه شنبه ۲۲ فروردین ۱۴۰۲  نشست هم اندیشی دوست داران تعلیم و تربیت با حضور دکتر علی‌اصغر فانی و دکتر بطحایی از وزاری دولت تدبیر و امید و همراهی تعدادی از مدیران و معلمان همفکر و ترقی‌خواه در باشگاه پیشکسوتان مهرشهر کرج برگزار گردید.

در ابتدا سالار قاسمی مدیر کل سابق آموزش و پرورش استان البرز ضمن معرفی حاضرین در نشست و خوشامدگویی به میهمانان گفت: آموزش و پرورش عرصه هیجان‌ زدگی نیست. عرصه تحمل و کارکارشناسی بوده و افراط و تفریط در آن راه ندارد. آ.پ عرصه اندیشیدن،خوب گوش دادن، برخورد اقناعی و مفاهمه و گفتگو برای بهتر زیستن است. ما در آموزش و پرورش رویکرد حذفی نداریم. گوهر کمیاب جامعه ما این نوع بینش و نگرش است. احیای این جمع به واقع احیای این سبک مدیریتی و مکتب اقناع ، مدارا و تحمل عقاید مختلف، اعتماد سازی و امید آفرینی

دکتر فانی و دکتر بطحایی است. پ در ادامه دکتر فانی  وزیر اسبق آموزش و پرورش ضمن اظهار خوشحالی از حضور در نشست جمعی از فرهنگیان البرز به بیان اخرین دیدگاه‌ های خود در خصوص راه‌ حل‌ های عملیاتی در اَبر وزارتخانه آموزش و پرورش پرداخت.

۱_ هدف نهایی تعلیم و تربیت؛ تربیت است.

۲_ یادگیری وقتی انجام می‌شود که منجر به تغییر در رفتار گردد.

۳_ تربیت یعنی ایجاد رفتار مطلوب نسبتا پایدار در متربی

۴_ یکی از کارکرد های اصلی آ.پ انتقال فرهنگ گذشتگان به نسل‌ های جدید است.

۵_ رهبری یعنی قدرت نفوذ در دیگران، بطوریکه زیر دستان با میل و رغبت حرف مان را پذیرا باشند شرط نفوذ در دیگران جلب اعتماد است و ساز و کار جلب اعتماد، صداقت، شایستگی، وفاداری، رازداری، روراستی و شفافیت است.

۶_ معلم رکن اصلی تعلیم و تربیت بوده و معلم توانمند و با انگیزه که مورد اعتماد دانش‌آموزانش باشد معلم_راهبر است.

در ادامه رضا قاسم‌پور مدیر دبیرستان شهید مدرس کرج بخش‌ هایی از یادداشت خود در خصوص نقد و بررسی کتاب “از معلمی تا وزارت” دکتر فانی را در جمع حاضر قرائت نمود. در بخش پایانی یادداشت نظرات و رهیافت‌ های فانی در خصوص حل و فصل چالش‌ های آموزش و پرورش به شرح زیر قرائت گردید.

چه باید کرد⁉️ ابتدا باید مسائل ا.پ به صورت علمی و میدانی آسیب شناسی شود. تدوین سند ملی، بازمهندسی مدیریت در آ.پ، اقتصاد آموزش و پرورش (اخذ سهم متناسب با انتظارات از GDP) طراحی نظام جامع کیفیت در آ.پ بازنگری در ساختار آ.پ از صف تا ستاد بازنگری در نظام تصمیم گیری آ.پ تغییر جایگاه آ.پ از بخشی به فرابخشی تغییر نگرش مسئولان به آ.پ تاسیس سازمان نظام معلمی و فعالیت‌ های موثر درون سازمانی در جهت تحقیق، توسعه و رفاه فرهنگیان و… از ملزومات برون رفت از تنگنای فعلی و خروج از آچمز چه کنم‌ های روز است.

در ادامه جلسه قاسم پوستین‌دوز رئیس اسبق آموزش و پرورش ناحیه ۴ کرج سخنانی در خصوص چرایی و چیستی ماهیت آموزش و پرورش و همچنین ضرورت توجه مضاعف دولتمردان بدون توجه به مناسبات سیاسی و جناحی ایراد نمود.

دکتر کولیوند نماینده سابق شهرستان کرج و فردیس نیز ضمن ابراز خوشحالی از حضور در نشست افزود: در دوره نمایندگی، دخالتی در عزل و نصب‌ها نداشته و همواره پشتیبان مدیران و معلمان خدوم و دلسوز آموزش و پرورش بودیم.

در پایان دکتر بطحایی از وزاری اسبق آموزش و پرورش پشت تریبون قرار گرفته و در سخنان کوتاهی گفت: آموزش و پرورش زمانی رو به جلو پیش رفته است که در آن همدلی، همزبانی و همراهی ساری و جاری بوده و در این فضای مودت، صمیمیت و تفاهمی قدمهای رو به جلو برداشته شده است. دستگاه تعلیم و تربیت سیاسی نبوده و جای سیاسی‌کاران نیست.

حواشی جلسه: در جلسه هم‌اندیشی اکثر مدیران آموزش و پرورش دوره مدیریتی سالار قاسمی از چهار گوشه استان حاضر بودند. علاوه بر آن آقایان حلیمی و ساکی مدیر کلان اسبق آموزش و پرورش استان البرز و همچنین ارسلان قاسمی فرماندار سابق نظرآباد، فولادوند مدیر کل سابق آ.پ استان قزوین و… نیز حضور داشته و بر وزانت جلسه افزودند.

رضا قاسم پور