تور رسانه ای صنعتی و معدنی استان زنجان برگزار شد

تور رسانه ای صنعتی و معدنی استان زنجان با حضور مدیر کل صنعت ، معدن و تجارت و جمعی از خبرنگاران استان با بازدید از طرح پساب تصفیه خانه شهری زنجان، شهرک روی زنجان، معدن فولاد خوزستان واقع در گوزلدره برگزار شد.
به گزارش پایگاه خبری امید روشندلان،مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان زنجان در حاشیه بازدید خبرنگاران از واحدهای صنعتی و تولیدی استان زنجان گفت: از ابتدای امسال تاکنون نسبت به مدت مشابه میزان سال قبل، سرمایهگذاری صنعتی در استان زنجان ۶ برابر شده است.
وی با اشاره به اینکه بازدیدها با هدف رفع ابهام و آگاهی جامعه رسانه و مردم از طرحهای مهم و بزرگ استان برگزار میشود، اظهارکرد: در سال گذشته بالغ بر ۱۸ و نیم همت سرمایهگذاری در استان محقق شده است که این میزان طی مدت مشابه قبل، ۲ و نیم همت بود.
گلشنی با بیان اینکه امسال ۱۶۲ واحد صنعتی در استان زنجان راهاندازی شده است، افزود: نگاهمان این است که تا پایان دولت ۵۰ همت سرمایهگذاری در استان داشته باشیم.
گلشنی منفرد با اشاره به اشتغالزایی واحدهای تولیدی و صنعتی استان زنجان، ادامه داد: غرب زنجان در حوزه جذب سرمایهگذاری و توسعه صنعتی مغفول مانده بود؛ ازاین رو طرحهای سرمایه گذاری مهمی در این محدوده انجام شود.
وی با اشاره به اینکه در یک سال گذشته ۱۸ همت جذب سرمایهگذاری در استان ثبت شده است، خاطرنشان کرد: طرح توسعه تراکتورسازی تبریز و صباباتری قرار است در محدوده غرب زنجان جهت سرمایهگذاری عملیاتی شود. گفتنی است استان زنجان حدود ۱۲۰۰واحد تولیدی و صنعتی دارد که بیش از ۴۸ هزار نفر در واحدهای صنعتی مشغول به کار هستند.
مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی استان زنجان، در حاشیه تور خبری اصحاب رسانه استان زنجان در تصفیهخانه پساب شهری اظهار کرد: پروژه تصفیه و انتقال پساب فاضلاب شهری به شهرکهای صنعتی اشراق، نوآوران، شهید شهریاری و صنایع مستقر در این مسیر در حال تکمیل است.
وی مجموع خط انتقال پروژه را ۶۵ کیلومتر برشمرد و گفت: در این پروژه برای خطوط انتقال از لولههایی به قطر ۳۰۰ تا ۸۰۰ میلیمتر استفاده شده است.
مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی استان زنجان با اشاره به اینکه حجم انتقال پساب در فاز نخست ۲۰۰ لیتر بر ثانیه است، عنوان کرد: مجموع ظرفیت نهایی پروژه ۸۵۰ لیتر بر ثانیه خواهد بود.
وی با بیان اینکه پیشرفت فیزیکی فاز اول ۸۰ درصد است، خاطرنشان کرد: حجم قرارداد ها ۵۰۰ میلیارد تومان بوده و تا کنون ۲۰۰ میلیارد تومان برای آن هزینه شده است.
الماسی از بهرهبرداری این تصفیهخانه در نیمه نخست سال ۱۴۰۳ خبر داد و افزود: در حال حاضر شرکت تولید کننده کاغذ از پساب تصفیه شده این محل استفاده میکند و موجب صرفهجویی در مصرف آب شده است.
دبیر انجمن صنایع سرب و روی ایران در حاشیه تور خبری با خبرنگاران با تاکید بر اینکه هیچ آلایندگی در شهرک سرب و روی زنجان نداریم، گفت: هیچ مطالعه علمی و دانشگاهی اثبات نکرده است که رابطه مستقیمی بین سرطان و سرب و روی استان وجود دارد.
سیروس میانجی با اشاره به اینکه ۶۰ هزار نفر اشتغالزایی غیرمستقیم و ۲۳ هزار نفر بهطورمستقیم در این صنعت ایجاد شده است، اظهار کرد: ۲۰ درصد کاهش صادرات به نسبت سال قبل در این حوزه ثبت شده است.
وی با اشاره به هدفگذاری یک میلیارد دلاری صادرات محصولات سرب، بیان کرد: امسال با تلاشهای انجامشده ۶۰۰ میلیون دلار شمش روی و کنسانتره صادرات داشتیم. میانجی با بیان اینکه امسال بهدلیل برخی مشکلات ۲۰ درصد کاهش صادرات داشتیم، ادامه داد: تا قبل از سال ۱۳۷۰ واردکننده سرب بودیم، ولی سال گذشته ۱۶۰ هزار تن شمش سرب صادر کردیم. ما در این حوزه وابسته به هیچ کشوری نیستیم و بیشتر تجهیزات و کالاهای مورد استفاده در این صنعت بومی است.
ایشان با بیان اینکه زنجان جزو استانهای نخست کشور در سرطان نیست و در میانه آمار قرار دارد، گفت: در شرکتهای سرب و روی به طور میانگین در هر سه تا شش ماه از کارکنان و کارگران تست گرفته میشود و به مسألهای برخورده نکردهایم. تولیدکنندگان در جانمایی این شهرک نقشی نداشتند و تبدیل این محدوده به شهرک تخصصی روی، تصمیم مسؤولان کارگروه امور زیربنایی وقت در استان بوده است.
وی با بیان اینکه جابهجایی شرکت روی به این آسانی نیست، افزود: جابهجایی شهرک تخصصی روی زنجان با ۲۰۰ هزار میلیارد ریال سرمایهگذاری به سادگی امکان ندارد و نمیتوان ۷۰ واحد مستقر در این شهرک را جابهجا کرد. در ادامه بازدید خبرنگاران از شرکت توسعه معادن فولاد خوزستان،مدیر عامل این شرکت با بیان اینکه ۷۷ نفر افراد بومی در منطقه گوزلدره زنجان در شرکت فولاد فعالیت دارد گفت: معدن گوزلدره دارای ۱۱۴ نفر نیروی کار است.
سید وحید سیدعلی با بیان اینکه معدن فولاد خوزستان در گوزلدره زنجان پس از هشت ماه اقدامات اکتشاف به تملک شرکت فولاد خوزستان در آمده و فعالیت خود را آغاز کرده است گفت: شرکت معدن خوزستان با هدف جلوگیری از خامفروشی، احداث و بهرهبرداری کارخانجات کنسانترهسازی آغاز به کار کرده است. وی گفت: در شرکت فولاد خوزستان ۱۱۴ نفر مشغول به فعالیت هستند که ۷۷ نفر آن بومی منطقه گوزل دره است که این شرکت از بهمن سال ۱۴۰۱ در این منطقه مستقر و مشغول به کار هستند. مدیرعامل شرکت توسعه معادن فولاد خوزستان عنوان کرد: با توجه به مصرف آب در حوزه معدن شرکت توسعه معادن فولاد خوزستان برای احداث واحد کنسانترهسازی معدن گوزلدره به دنبال استفاده از فناوریهای نوین و فیلترپرسهای نواری به جای فیلترپرس پارچهای است تا مصرف آب را به حداکثر برساند. سید علی ابراز کرد: ممانعت از خامفروشی، احداث و بهرهبرداری کارخانجات از جمله برنامههای اصلی شرکت فولاد خوزستان در گوزلدره زنجان است.

اخبار مرتبط
- فرودگاه سهم مهمی در چرخه و زنجیره تولید تا بازار دارد
- توسعه همکاری مشترک گروه مپنا با گروه صنعتی ایران ترانسفو در زمینه های تامین ترانسفورماتورهای نیروگاهی ؛ بازاریابی و توسعه صادرات و زنجیره ارزش انرژی های تجدید پذیر
- استاندار زنجان از انتخاب مدیر ورزش و جوانان از درون سازمان خبر داد
- اجرای طرح هادی در ۶۶ درصد روستاهای استان زنجان
- رشد ۴۰ درصدی درآمد موقوفات شهرستان زنجان