کد خبر : 8385
تاریخ انتشار : دوشنبه ۲۸ خرداد ۱۴۰۳ - ۹:۲۹

اکثریت نامزدهای انتخاباتی ریاست جمهوری راهکار عملی در جهت حل مشکلات کشور را، تا کنون ارائه نداده‌اند

 پاسخ به سؤالات کارشناسان اقتصادی در میزگردهای اقتصادی در رسانه ملی به هیچ وجه برای عموم مردم و صاحب‌نظران اقتصادی قانع کننده نیست.
تنها کاندیدایی که به دلیل برخورداری از مشاوران آزموده، دارای اعتبار و تیم کارشناسی حرفه ای از جمله دکتر عبده تبریزی، دکترمیبدی، دکتر نیلی و سایر کارشناسان زبده در سطح جهانی توانست به سئوالات کارشناسان‌ پاسخ قابل قبولی ارائه دهد.
دکتر پزشکیان بود. تجربه، توانایی و تفکر سالم آقای پزشکیان یقینا اورا در اصلاح روند معيوب اداره کشور به دلیل بهره گیری از تیم مدیریتی کامل و زبده یاری خواهد نمود.
سؤالات بنیادی دکتر آل اسحاق، پرسش‌های متعدد دکتر دانش جعفری با توجه به تعمیم توضیحات کاندیداها در زمینه حل مسائل و مشکلات کشور به صورت سئوال ، و پرسش های تشریحی دکتر بحرینی در زمینه بازارهای پولی و بازار سرمایه مسائل اقتصادی، نشان از راهبرد رسانه ملی در جهت شفاف سازی افکار عمومی در زمینه راهکارها و برنامه نامزدهای انتخاباتی در جهت حل ابر چالش های مهم کشور را دارد .
لذا، برای قشرهای مختلف جامعه و رای دهندگان، برنامه ها و راهکارهای نامزد انتخاباتی برای حل ابر چالش ها و هدایت کشور در مسیر صحیح، با توجه به تنگناهای بوجود آمده مهم می باشد.
لذا رئیس جمهور آینده باید برنامه و راهکارهای علمی و عملی خود و کارشناسان ستادی خود را در زمینه حل مشکلات کشور با در نظر گرفتن محدویت موجود، شکاف اجتماعی، مشکلات معیشتی و درآمدی مردم را در این گونه برنامه ارائه نمایند.
بنابراین سؤالات ذیل در جهت آگاه سازی افکار عمومی از کاندیداهای محترم مطرح می گردد:
۱- راهکار دولت آینده برای حل ناترازی انرژی از جمله گاز، برق، آب و بنزین با توجه به تحریم و محدودیت شدید منابع و فرسودگی زیر ساخت ها چیست؟
۲- عدم تعادل بین منابع و مصارف دولت یعنی ناترازی بودجه که افزایش نقدینگی و تورم و گرانی بیشتر حاصل همان بی تدبیری دردولت های گذشته می باشد .
تدابیر دولت آینده در جهت حل این ناترازی چگونه خواهد بود؟
۳-راهکار دولت در جهت احیای صندوق های بازنشستگی که یکی از مهم ترین عوامل ناترازی بودجه نیز به همین دلیل می باشد به چه ترتيب خواهد بود؟
۴- ریشه بحران بانکی و راهکار خروج از این بحران در کشور برای مردم بسیار مهم می باشد
نامزدهای انتخاباتی چه برنامه ای برای حل این موضوع دارند.
۵-شفافیت اقتصادی چه در زمینه درآمدهاي نفتی و چه در زمینه فعالیت های اقتصادی نهادهای انقلابی( اقتصاد تاریک) بسیار مهم است ، رئیس جمهورآینده برای این موضوع چه برنامه ای دارد؟
۶- امنیت غذایی سنگ بنای یک جامعه توسعه یافته و عنصر اصلی سلامت فکری، روانی، جسمی آن جامعه می باشد. دولت آینده برای ایجاد تعادل‌ در رژیم غذایی روزانه افراد با توجه به محدودیت آب، قیمت بالای انرژی، افت سرمایه گذاری، افزایش ضایعات کشاورزی و غذایی، محدودیت زمینهای کشاورزی، توسعه پایدار در بخش کشاورزی و کاهش درآمد سرپرست خانوارها به دلیل تورم چه برنامه ای دارد؟
۷-با توجه به اینکه سرمایه اجتماعی در کنار سرمایه اقتصادی و انسانی، بخشی از ثروت ملی به حساب می آید و بدون سرمایه اجتماعی مجموعه انسانی نمی تواند اقدامات مفید و هدفمندی انجام دهد برنامه دولت آینده جهت کاهش شکاف های سیاسی و افزایش مشارکت افراد در تعاملات اجتماعی چه می باشد؟
۸- برنامه رئیس دولت آینده جهت رفع تحریم های همه جانبه و بلندمدت نفتی و بانکی که به دلیل تنش های سیاسی، هسته ای، موشکی، حمایت های ایران از جبهه مقاومت، در جهت مجازات نظام جمهوری اسلامی و وادار کردن حکومت به تغییر رفتارش انجام شده بر چه اساسی انجام خواهد شد.
چرا که وزن بیشتر مشکلات کشور از جمله وابستگی بودجه به درآمدهای نفتی، نااعتمادی و کاهش شدید سرمایه‌گذاری خارجی و داخلی، افزایش هزینه های تولید، واردات و صادرات، عدم انتقال دانش فنی، در بخش های مختلف، بیکاری فزاینده، بی انضباطی پولی و مالی، تورم شدید و بی سابقه ناشی از تحریم و نقدینگی بالای ناشی از استقراض بی رویه دولت از بانک مرکزی و چاپ اسکناس، گسترش فساد اقتصادی در اشکال قاچاق، احتکار، اختلاس، رانت جویی، افزایش ضریب جینی یا نابرابری و شکاف طبقاتی و آسیب پذیری شدید سرمایه‌گذاری صاحبان سرمایه های کوچک و میانی در بورس و جاهای دیگر، که حاصل پیامدهای ناشی از تحریم می باشد و سبب رخ دادن اعتراضات ساختار شکن، راديکال و زنجیر وار در گروه‌های اجتماعی و اصناف می باشد. چه برنامه ای دارید؟

۹- بحث آزادی اساسی مردم در موارد مختلف، مستقیم و غیر مستقیم در قانون اساسی به طور شفاف اشاره شده است.
آیا رئیس جمهور آینده این آزادی‌ها را تضمین خواهد نمود؟
۱۰- راهکار دولت آینده در جهت حل مسئله فلسطین و مردم مظلوم غزه چیست؟
۱۱- آیا نامزدهای محترم برای مسکن، اشتغال، ازدواج جوانان و هزینه های سرسام آور آن فکری کرده اند‌؟
۱۲- برخورد دولت آینده با شل حجابی چگونه خواهد بود‌، آیا راهکاری عملی برای حل موضوع را دارند؟
۱۳- برای مشکلات صنایع مختلف و پیش بینی پذیر نمودن اقتصاد چه تدبیری اندیشده اند؟ مثلا برای زیان صنعت خودرو، فکر اساسی دارند؟ یا در زمینه قیمت گذاری دستوری یا تعهد ارزی و ارزنیمایی فکری نموده‌اند؟ برای نرخ خوراک و انرژی صنایع مختلف و تثبیت آن در جهت حمایت از صنایع و نحوه تامین مالی صنایع تدبیری دارند؟
۱۴- برنامه دولت آینده برای محیط زیست، آلودگی و ترافیک شهرهای بزرگ، حمل و نقل عمومی، خودروهای فرسوده و افزایش مصرف سوخت با توجه به محدویت منابع چه می باشد؟
۱۵- نحوه تعامل با دنیا، بخصوص کشورهای غربی چگونه خواهد بود. چون غرب با ایدئولوژی، حمایت و اقدامات ما در جبهه مقاومت از جمله سوریه ، لبنان، فلسطين و یمن مخالف است و با برنامه هسته‌ای و نحوه غنی سازی ایران، شهرهای موشکی و برد موشکی مخالف می باشند.
برنامه راهبردی در جهت حل مناقشات در جهت رفع تحریم به چه ترتیب خواهد بود؟
لذا پیشنهاد می گردد رسانه ملی و سایر رسانه های اجتماعی برنامه نامزدهای انتخاباتی را در خصوص پانزده بند به طور شفاف و کامل پیگیری نمایند.
کارشناس اقتصادی داود محمدی ورجوشانی

برچسب ها :

ناموجود