کد خبر : 8146
تاریخ انتشار : شنبه ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۳ - ۲۱:۵۶

آموزش و پرورش

امید روشندلان

عوام فریبی و بازی با سرنوشت معلولین در آزمون  استخدامی آموزش و پرورش

برای نمونه می‌توان به آزمون استخدامی( سال ۱۴۰۲ اشاره کرد که ۵ نفر از افراد نابینا و کم بینای زنجان ) در آزمون نمره قبولی کسب کرده بودند ولی در گزینش پزشکی  پذیرفته نشدند و حال با تمام استعداد به سمت انزوا کشیده شدند.

همانطور که می‌دانیم آموزش و پرورش هر ساله آزمونی برای پذیرش در شغل معلمی برگزار می‌کند.

پذیرفته شدگان باید در مرحله گزینشی نیز حضور به عمل آورند و با داشتن معیارهایی به عنوان معلم به استخدام آموزش و پرورش درآیند.

در این آزمون سهمیه ۳ درصدی برای معلولین نیز در نظر گرفته می شود.

این افراد هم با هزاران امید و آرزو در این آزمون ثبت نام می‌نمایند.

اما غافل از اینکه این آزمون هیج سهمی برای آنان کنار نگذاشته است ، چرا که در سال‌های اخیر افرادی که معلولیتی داشته و توانسته بودند به حد نصاب امتیاز قبولی در آزمون دست یابند منتهی در گزینش پزشکی پذیرفته نشده و به راحتی کنار گذاشته شدند.

برای نمونه می‌توان به آزمون استخدامی( سال ۱۴۰۲ اشاره کرد که ۵ نفر از افراد نابینا و کم بینای زنجان ) در آزمون نمره قبولی کسب کرده بودند ولی در گزینش پزشکی  پذیرفته نشدند و حال با تمام استعداد به سمت انزوا کشیده شدند.

در حالی که انتظار می‌رود مدیر کل آموزش و پرورش ، مسئولین ذیربط در این خصوص توضیحاتی بدهند که چرا این گونه مسائل پیش می‌آید؟ چرا حقوق این افراد به سادگی پایمال می‌شود؟ اما متاسفانه هیچ توضیحی در این باره از سوی آنان داده نمی‌شود.

انگار این مسئله برایشان هیچ اهمیتی ندارد که انتخاب می‌کنند در گوشه‌ای نشسته و نظاره‌گر این حق کشی‌ها باشند.

سوالات مهم این است که آیا فریب این قشر از جامعه هدف و بازی دادنشان کار درستی می‌باشد؟

آیا مسئولین با این کارها قصد تمسخر معلولین را دارند؟

آیا مسئولین درصدد از بین بردن انگیزه‌ها و مأیوس کردن معلولان هستند؟

آیا مدیران  فقط در قبال افراد عادی مسئولیت دارند ؟

آیا در قوانین کشوری معلولان از جایگاهی برخوردار نیستند؟

چیزی که واضح می‌باشد این است دوباره با این اعمال ، عدالت زیر سوال رفته بی آنکه مسئولی مسئولیتی را برای خود متذکر باشد و بخواهد برای حق طلبی آنان اقدامی داشته باشد.

این روند غیرقابل تحمل هر ساله ادامه می‌یابد و دود این حق کشی‌ ها به چشم معلولین می‌رود که لطمه سنگینی بر انگیزه و امیدشان وارد می سازد که می‌تواند جبران ناپذیر باشد.

اما روی سخن ما این است که اگر در قانونی در خصوص سهمیه استخدامی معلولان وجود دارد، انتظار می‌رود این قانون اجرا شده و گزینش به درستی انجام پذیرد. اما اگر چنین نیست بهتر است از همان اول اجازه ثبت نام به این افراد داده نشود تا اینکه بعد از این همه تلاش برای قبولی در این آزمون در عرض چند دقیقه همه‌شان پایمال و تلاششان ضایع شود.

اما انگار اگر هم قانونی در این مورد وجود دارد به شکل فرمالیته بوده که قصد اجرایی ندارد و یا جنبه تبلیغاتی داشته، یا اینکه به دلیل کشور اسلامی بودن، بخواهند به دروغ نشان دهند که ما این کارها را در قبال معلولین انجام می‌دهیم؟

بسیار مایه تاسف است که معلولان، با این اعمال به وسیله مسئولین به بی رحمانه‌ ترین شکل، مورد تمسخر قرار می‌گیرند که این عمل نا پسند در قرآن نیز (سوره حجرات،آیه 11)نهی شده است.

گویی اشک‌های ناشی از این مسخره کردن‌ها در میان باران‌های بی‌عدالتی گم می‌شوند.

انگار غبارهایی همه جا را فرا گرفته که کسی این مشکلات را نمی‌ بیند‌.

انتظار از استاندار محترم این است که حداقل مدافعی برای دفاع از حقوق معلولین منصوب نمایند تا شاید کمی بتوان جلوی ضایع شدن حق آنان را گرفت.

بهتر است مسئولین بدانند معلولین نیز از اعضای این جامعه هستند و نمی شود در منصبی بود اما برای اجرای قانون و عدالت سلیقه ای عمل کرد،توجهی نداشت که یکسری تصمیمات چه ضربه هایی که بر روح دیگران وارد می کند .

کاش بدانیم تفاوت های ظاهری انسانها دلیل بر نبود قلب ،روح،توانایی های متعدد انگیزه نیست.

کاش ظاهر را بهانه ای برای نابودی درون نکنیم.