کد خبر : 5871
تاریخ انتشار : یکشنبه ۳۰ مهر ۱۴۰۲ - ۱۷:۳۰

 آیا می‌دانید معلولین شدید و خیلی شدید فاقد شغل و درآمد مشمول ماده ۲۷ قانون معلولان هستند؟

آیا می‌دانید که طبق قانون فوق دولت موظف است به این نوع معلولان مطابق حقوق مصوب وزارت کار ماهیانه به میزان ۵ میلیون و ۳۰۸ هزار تومان کمک معیشتی پرداخت نماید؟

آیا می‌دانید که پنج سال از تصویب، ابلاغ، و به لازم الاجرای این قانون می‌گذرد اما تا کنون نه تنها این قانون اجرا نشده بلکه ردیف بودجه آن از سوی دولت محرومان حذف گردیده است؟

آیا می‌دانید با اختصاص کمتر از یک درصد بودجه کل کشور ماده 27 قانون معلولان قابل اجرای کامل می‌باشد؟

آیا می‌دانید رئیس کل بهزیستی به عنوان سرپرست معلولان برای اجرای مهم ترین بخش قانون معلولان (ماده 27) به جد پیگیر نبوده و اهمیتی به آن نمی‌دهد؟

آیا می‌دانید معوقات افزایش ۲۰ درصدی ۵ ماه نخست سال جاری (۵۴۶ هزار تومان) مابه‌التفاوت حق پرستاری فروردین و اردیبهشت ماه ( ۱ میلیون ۲۰۰ هزار تومان) مابه‌التفاوت افزایش کمک هزینه لوازم بهداشتی ۴ ماه ابتدایی سال جاری ( ۱ میلیون و ۲۰۰) هزار تومان و با کمک معیشتی (۶۵۰ هزار تومانی) خرداد ماه سال جاری جمع کل ۳ میلیون و ۵۹۶ هزار تومان می‌باشند و دولت تاکنون آن ها را پرداخت نکرده است؟

آیا می‌دانید مسوولان ایران عضو کنوانسیون جهانی حقوق معلولین شده و در آن متعهد به رفع تمام تبعیض ها علیه معلولان گردیده اند؟

آیا می‌دانید مستمری ۷۶۰ هزار تومانی معلولان در مقابل مستمری ۶ میلیون تومانی جانبازان شدید تفاوت نجومی داشته و معادل یک ۸ ام مستمری جانبازان می‌باشد و تبعیض بزرگی در حق معلولان شدید محسوب میشود؟

آیا می‌دانید جانبازان هر سال یک بار و معلولان بهزیستی هر سه سال یک ویلچر دریافت نموده و قیمت ویلچر جانبازان سه برابر از معلولان بهزیستی بیشتر است؟

آیا می‌دانید جانبازان تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی و معلولان بهزیستی تحت پوشش بیمه عادی می‌باشند؟

آیا می‌دانید حضرت علی ع مطابق حدیث زیر با نامه ای به مالک اشتر تاکید فراوانی به رعایت حقوق معلولان نموده است حدیث: آنگاه در خصوص طبقه گرفتار و محروم جامعه، كه همه درها به روي آنها بسته است به تو هشدار مي‌دهم؛ اين طبقه عبارتند از: فقيران، نيازمندان، افراد زمين‌ گير، خاطر پريشان‌ ها يا دردمندان. همانا گروهي از این طبقه، خویشتن دارى کرده، اما گروه ديگر به گدایى اقدام كرده‌اند. پس به خاطر خدا پاسدار حقّى باش که خداوند براى این طبقه معیّن فرموده است: بخشى از بیت المال، و بخشى از غلّه‏هاى زمین‏هاى غنیمتى اسلام را در هر شهرى به اين طبقه اختصاص ده. زیرا تفاوتي بين خودي و غير خودي نيست و دورترین مسلمانان همانند نزدیک‏ترین آنان سهمى مساوى از بيت المال دريافت مي‌كنند. مبادا سر مستى حکومت تو را از رسیدگى به آنان باز دارد، بلکه همواره در فكر مشكلات آنان باش و به آنان اخم مكن. به ویژه کسانى كه از چشم‌ها دوراند و در منظر و مرئي نيستند، اولويت داشته و بيشتر سزاوار رسيدگي مي‌باشند، چون دیگران آنان را کوچک مى‏شمارند و کمتر به تو دسترسى دارند. براى این گروه، افرادي مطمئن، خدا ترس و فروتن را انتخاب كن تا درباره آنان تحقيق و مسائل را به تو گزارش کنند. نيز پيوسته از آنان دلجويي كن چون مسئوليتي سنگين بر دوش زمامداران است. پس بخشي از وقت خود را به كساني اختصاص ده كه به تو نياز دارند، و شخصاً به امور آنان رسيدگي كن، و در مجلس عمومي با آنان بنشين. سربازان و یاران و نگهبانان خود را از سر راهشان دور کن تا بدون اضطراب با تو سخن بگويند. من از رسول خدا(ص) بارها شنيدم كه مي‌فرمود «ملتي كه حقوق ناتوانان را از زورمندان، بدون ترس و لرز نتواند بازستاند، رستگار نخواهد شد». پس درشتى و سخنان ناهموار آنان را تحمل كن. البته اگر اموري را نتوانستي مهيا كني با مهرباني، معذرت خواهي كن. (نهج‌البلاغه، عهدنامه مالک اشتر، فراز هفتم، ترجمه مرحوم محمد دشتی)

آیا می‌دانید مسوولان با ایجاد تبعیض بین معلولان و جانبازان و عدم اختصاص بیت المال به صورت مساوی این قسمت از حدیث بالا را که در زیر می‌آید نقض کرده اند: ( زیرا تفاوتي بين خودي و غير خودي نيست و دورترین مسلمانان همانند نزدیک‏ترین آنان سهمى مساوى از بيت المال دريافت مي‌كنند) و در مورد جلوگیری از دیدار معلولان با مقامات بالا قسمت دیگر از حدیث را که در زیر می‌آید نقض کرده اند: (سربازان و یاران و نگهبانان خود را از سر راهشان دور کن تا بدون اضطراب با تو سخن بگويند.) و در مورد عدم طلب پوزش از معلولان به دلیل ناکارآمدی های خود بخش دیگری از حدیث بالا را که در زیر می‌آید نقض کرده اند: (اگر اموري را نتوانستي مهيا كني با مهرباني، معذرت خواهي كن.)

آیا می‌دانید بعضی از معلولان فاقد شغل و درآمد و بی, سرپرست دست به تکدی گری نموده اند