بحث های اقتصادی باید با دیدگاه محیط زیستی دنبال شود.
مدیر کل محیط زیست استان زنجان ، با اشاره به اینکه محیط زیست یکی از سه رکن اساسی توسعه است و بحثهای رشد اقتصادی و رشد اجتماعی باید با دیدگاه محیطزیستی انجام پذیرد،گفت: بحثهای اقتصادی باید با دیدگاه محیط زیستی دنبال شود..
به گزارش پایگاه خبری امید روشندلان، محمدرضا یافتیان ظهر روز سه شنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه استان زنجان با بیان اهمیت ارتباط توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی در راستای حفظ و حراست از محیط زیست، ادامه داد: یکی از شاخص های رشد فرهنگی اجتماعی در جامعه آگاهی و اطلاع رسانی نسبت به رعایت مسائل زیست محیطی است.
وی با اشاره به اینکه ۵ ژوئن(۱۵ خرداد) روز جهانی محیط زیست نامگذاری شده است، افزود: این هفته از ۱۶ الی ۲۲ خرداد ماه در سال جاری در سطح کشور اجرا می شود.
یافتیان با بیان اینکه در مسئله محیط زیست حداقل ۵ روز مشخص وجود دارد که کمتر پدیده ای است که این تعداد روز خاص را به خود اختصاص داده است، خاطرنشان کرد؛ از جمله این روزها روز جهانی هوای پاک،روز جهانی آب، روز جهانی درختکاری، روز جهانی زمین پاک و روز جهانی محیط زیست است.
وی با بیان اینکه طبق قانون وظیفه ما حفاظت از محیط زیست برای نسل حاضر و آیندگان است، افزود: برای اینکه بتوانیم این وظیفه را به درستی انجام دهیم قانون هوای پاک با ضوابط اجرایی خاص تدوین شده است و قانون حفاظت از خاک نیز قانون جامعی است برای حفاظت از میراثی است که میلیون ها سال طول بکشد تا دردسترس بشر قرارگیرد و سایر قوانین از جمله شکار و صید در منطقه طبیعی و قانون مدیریت پسماند است که مسیر مشخصی برای اجرای قوانین است.
این مسئول با بیان اینکه طبق آمار طی ۷۳ سال گذشته ۹.۱ دهم میلیارد تن پلاستیک تولید شده است، افزود: از این مقدار ۶.۹ دهم میلیارد تن به زباله تبدیل شده است و در جهان پخش شده است و این پلاستیک ها ۳۰۰ سال طول میکشد تا تجزیه شود.
یافتیان با بیان اینکه در ایران جز ۲۰ کشور تولید کننده زباله پلاستیکی هستیم، اظهار کرد: باید موضوع پلاستیک جدی گرفته شود که در مهر سال ۱۴۰۱ موضوع حذف پلاستیک با ضخامت ۲۵ماکرون از سوی سازمان محیط زیست ابلاغ شد و در استان نیز مورد توجه لازم در صدور مجوز های استقرار برای تولید واحد های پلاستیکی قرار گرفت.
وی با بیان اینکه در استان زنجان روزانه ۷۸۰ تن پسماند شهری تولید میشود گفت: از این میزان زباله حدود پنج درصد بازیافت میشود؛ با این وجود شهرداری زنجان برنامههای خوبی در خصوص بازیافت زباله از جمله تفکیک پسماندها از مبدا در نظر گرفته است.
وی در ادامه در خصوص پسماندهای بیمارستانی استان نیز ابراز داشت: باید به بحث بیخطرسازی پسماندهای بیمارستانی توجه ویژه شود که البته در این خصوص در بیمارستانها و کلینکها مشکلی نداریم؛ هرچند گاهی در برخی کلینیکهای خصوصی برخی تخلفات وجود دارد که تا حدود زیادی کنترل شده است، با این حال باید باید به سمت صفر شدن پیش رفت.
یافتیان با ابراز تاسف از اینکه مشکل اصلی پسماندهای بیمارستانی و عفونی متاسفانه مربوط به قشر فرهیخته پزشکان و مطب آنان است، تصریح کرد: متاسفانه تعدادی زیادی از پزشکان استان نمیخواهند قراردادی برای دفع پسماند مطبهای خود منعقد کنند.
وی خاطر نشان کرد: پزشکان قشر فرهیخته جامعه محسوب میشوند و جای تعجب دارد که خود را از چنین مواضعی دور کنند و به آن توجهی نداشته باشند.