کد خبر : 3198
تاریخ انتشار : جمعه ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۲ - ۲۲:۴۲

 وضعیت جوّی تبلیغات انتخاباتی زودهنگام در منطقه ابهر

برای نماینده ی مستقر آفتابی و برای دیگران ابری و بارانی !!!! با طی شدن سه سالانه ی عمر نمایندگی مجلس شجاعی و ورود به سال چهارم و به تبع آن آغاز شیب تبلیغات انتخابات بعدی مجلس ، فضای انتخاباتی و فعالیت های کاندیداهای احتمالی در منطقه ی ابهررود هوای تازه ای به خود گرفته است.
هوایی که برای بعضی ها آفتابی و برای عده ای ابری و برای جمعی دیگر بارانی است.
هوایی که با توجه به چگونگی و میزان متغیرهای موثر پیش برنده و بازدارنده آشکار و نهان سیاسی و اجتماعی تا واپسین ماهها و هفته های فعالیت های رسمی انتخاباتی می تواند بارها و بارها تغییر کند.
در میان نام های متعددی که تاکنون از آنها به عنوان کاندیدا های احتمالی انتخابات مجلس در ابهر یاد می شود جدای از شیخ حسن شجاعی علی آبادی -نماینده فعلی ابهر در مجلس- این نامها با درجات متفاوتی نام آشناتر و جدی تر و رقابت میان آنها بیشتر مورد توجه است: دکتر منصور علیمردانی ، دکتر شاهپور اعلایی مقدم، دکتر رامین ملکی ، مهندس رضا حیدری ، مهندس علی آقاولی جماعت ، خانم لعیا جعفری ، خانم سیده فریبا شرفی ، احمد ربیعی ، سید جمال طاهری ، مهندس حسام الدین مهدوی ابهری ، دکتر فاطمه عزیزخانی ، مهدی اعلایی مقدم ، ابوالحسن کتابیفرد،حجت الاسلام دکتر جعفر رحیمی ، محمود زمانی ، و…
شیخ حسن شجاعی علی آبادی و دکتر شاهپور اعلایی مقدم آشکارا از جناح اصولگرایان محسوب می شوند. دکتر منصور علیمردانی به رغم عقبه اصولگرایی در دوران نمایندگی خانمحمدی خرمی به تفکر اعتدالی نزدیک و در انتخاباتی که منجر به پیروزی شیخ حسن شجاعی علی آبادی شد نشان داد که در صورت حمایت های بزرگانی همچون دکتر احمد مهدوی ابهری وحجت الاسلام مصطفی مرسلی ، توانایی و پتانسیل سردمداری جریانات موسوم به اصلاح طلب و اصول گرایی را توامان در خود دارد. احمد ربیعی نیز یکی دیگر از اصولگرایان  نام آشنایی است که غالبا به صبغه اصولگرایی شناخته می شود. هر چند که با توجه به شکست های انتخاباتی قبلی ، احتمال کاندیداتوری مجدد ایشان بسیار ضعیف است.
بیشتر بزرگان و فعالان سیاسی اصلاح طلب و اعتدالگرایان در منطقه، لعیا جعفری و دکتر رامین ملکی را با تفاوت هایی چند، جدی ترین و نزدیک ترین گزینه ها در میان کاندیداهای احتمالی انتخابات مجلس در منطقه ی ابهر و خرم دره به جریان اصلاحات و اعتدال می دانند ( قسمت اول )   *شیخ حسن شجاعی علی آبادی شیخ حسن شجاعی علی آبادی نماینده فعلی ابهر در مجلس شورای اسلامی که اولین تجربه ی نشستن خود بر روی صندلی بهارستان را تجربه می کند، در صورت حضور در رقابت های انتخاباتی، با چند چالش اساسی روبرو خواهد بود. وی پس از استقرار دولت پیروز انتخابات ریاست جمهوری توانست خود را  در جرگه نماینگان حامی دولت آقای رئیسی قرار دهد و به رغم بعضی همراهی ها با دولت منتخب ملت، در بسیاری از موارد موضعگیری هایی را اتخاذ کرده که مورد علاقه حامیان دولت انقلابی نبوده است.
مواضع او در باره عزل و نصب های قوه مجریه در منطقه و زنجان ، که او را در افکار عمومی حامیان دولت به مهم ترین مانع پیش روی تغییرات مدیریتی با رویکرد مردمی و شایسته سالاری تبدیل کرد، با ناخرسندی ها و اعتراضات گسترده روبرو شده؛ تعارضات و اعتراضات و مخالفت هایی که بارها از سوی برخی از حامیان دولت به رسانه ها کشیده شد. از دیدگاه منتقدان، یکی دیگر از چالشهای مهم شیخ حسن شجاعی علی آبادی در ابهر و خرمدره تحقق نیافتن بعضی از وعده های چند باره او در باره پروژه های عمرانی و … بوده که بسیاری آن را  از حربه های تبلیغاتی و پوپولیستی شیخ حسن شجاعی علی آبادی تلقی و معرفی کرده اند.  منتقدان حسن شجاعی علی آبادی معتقدند این که او به جای دو وظیفه اصلی نمایندگی در حوزه های قانونگذاری و نظارت، در موارد بسیار به مداخله در امور اجرایی و عزل و نصب های مدیریت اجرایی روی آورده است، یکی از مهم ترین علل و دلایل کاهش اقبال و ریزش آرای عمومی در میان سطوح مختلف اجتماعی و به ویژه فعالان سیاسی اصول گرا ، اصلاح طلب و حامیان دولت در ابهر و خرم دره محسوب می شود.
  این چالشها به این مفهوم نیست که رقبای این شیخ علی آبادی می توانند از کنار او بی اعتنا و آسان عبور کنند. شیخ حسن شجاعی علی آبادی به رغم چالشهای پیش رو، همچنان یکی از جدی ترین گزینه ها و مدعیانی است که برای همه ی رقبایش  به ویژه اصول گرایان ، اصلاح طلبان و اعتدالگرایان اگر نخواهند و نتوانند به یک اجماع نسبی منجربه کاهش تکثر نامزدها و پراکندگی آرای طیف اصول گرایان دست یابند، می تواند خطرناک باشد.
هر چند که شیخ حسن شجاعی علی آبادی نیز در صورت حضور قطعی برخی از کاندیداهای احتمالی اصولگرا بخش اعظمی از آرای سبد اصولگرایی خود را از دست خواهد داد. شیخ حسن شجاعی علی آبادی به رغم پیش بینی ریزش آرای جدی او در رقابت انتخابانی پیش رو و ابری بودن هوای انتخابات برای او، همچنان تحت تاثیر متغیرهای ناشی از چگونگی و میزان کارآمدی یا نبود کارآمدی مکانیسم اجماع نسبی میان اصول گرایان و حامیان دولت برای کاهش تعدد کاندیداهای همسو، می تواند هوای انتخاباتی برای او آفتابی یا بارانی شود !! البته که حواشی دوران نمایندگی وی می تواند و امکان دارد که در تایید صلاحیت ها موانعی ایجاد بنماید ، ولی ، اگر بتواند در تغییرات جغرافیایی منطقه دستی ببرد و یا با برکناری فرماندار ابهر زمینه ی معرفی فردی جایگزین ، آنهم با مشورت گیری از معتمدین ، بزرگان و ائمه ی جمعه و جماعات منطقه را فراهم بیاورد ، می تواند به انسجام سیاسی دیرهنگام دست بیاید که برد انتخاباتیش را تضمین خواهد کرد.در هر صورت ، نوع عملکرد فرماندار فعلی ابهر مهم ترین مانع از شکل گیری انسجام سیاسی در ابهر به نفع وی می باشد و باخت انتخاباتی او را حتمی خواهد کرد.
( قسمت دوم ) *شاهپور اعلایی مقدم ، جمال طاهری و احمد ربیعی شاهپور اعلایی مقدم ، جمال طاهری و احمد ربیعی به رغم آرای نسبتا بالایی که در رقابت دو قطبی دوره ی گذشته انتخابات مجلس در رقابت با شیخ حسن شجاعی علی آبادی کسب نمودن، در این دوره قطب رقابت انتخاباتی نمی تواند محسوب شوند مگر آنکه بعنوان تک کاندید شهرستان ابهر و یا خرم دره پای در عرصه ی رقابت انتخاباتی بگذارند که در این صورت  تمامی پیش بینی ها بهم خورده و برنده ی انتخابات خواهند بود حتی با حضور رقیبی چون شیخ حسن علی آبادی. اما باید در نظر داشت که این سه نفر به سبب تغییر فضای سیاسی و اجتماعی و  آرایش انتخاباتی در منطقه و به تبع آن در ابهر و خرم دره ، با چالش جدی ای روبرو هستند. این سه نفر پایگاه اجتماعی خود را در دوره های پیشین به طور عمده مدیون اقبال جامعه ی شهری ابهر بوده اند.
در این دوره و در صورت حضور چهره های جدید؛ علاوه بر رقیب جدی ای همچون شیخ حسن علی آبادی که اکنون ردای نمایندگی در مجلس را بر تن دارد؛ با آرای تکه و پاره ای در مناظق شهری و روستایی روبرو خواهند شد که نمی توانند با آن آرا، خود را از شکست انتخاباتی احتمالی نجات دهند. حضور دکتر علیمردانی در رقابت های انتخاباتی مجلس پیش روی بیشترین ضربه را به آرای اعلایی مقدم ، طاهری و ربیعی به ویژه در مناطق شهری ابهر و خرم دره خواهد زد. ضربه ای که در صورت حضور لعیا جعفری ، سیده فریبا شرفی و دکتر رامین ملکی در رقابت هاب انتخاباتی با سمت و سوی تضعیف موقعیت اجتماعی روستایی و شهری تمامی رقبای شیخ حسن علی آبادی تشدید خواهد شد. مجدد تاکید می کنم با توجه به خودباوری انتخاباتی مردم شهرستان خرم دره که ناشی از برنده شدن خانمحمدی خرمی در انتخابات مجلس بود ، تک کاندید بودن خانم ها جعفری و شرفی و یا هر فرد دیگری از خرم دره ، نماینده شدن او را تضمین خواهد کرد .و اما احمد ربیعی شاید پدیده ی انتخاباتی این دوره بشود ، چرا که احتمال حمایت حامیان اصلی شجاعی علی آبادی از وی ، احتمال دارد که آرای موسوم به ارزشی ، مستقیما در سبد وی ریخته بشود و این را از فعالیت های گسترده ی انتخاباتی وی به آینه می توان مشاهده نمود
( قسمت سوم ) * لعیا جعفری ، سیده فریبا شرفی اما لعیا جعفری و سیده فریبا شرفی؛ نیز  در صورت قطعی بودن حضورشان ، برای اولین بار خواهد بود که به میدان رقابت مجلس پای خواهند نهاد. این دو پیشتر در انتخابات شوراهای اسلامی تجربه های موفقی را پشت سرگذاشته اند و در شورای شهر خرم دره توانسته اند با محبوبیتی بالا ، بیشترین آرای مردمی را به دست آورند. این نکته مهم می بایست مدنظر فعالان سیاسی شهرستان خرم دره قرار داشته باشد که نمی توانند و نباید نادیده بگیرند که از میان گزینه های احتمالی داریوش طاهری ،دکتر مرتضوی ، لعیا جعفری و سیده فریبا شرفی، به دلیل سوابق انتخاباتی موجود تنها خانم شرفی و جعفری هستند که از پشتوانه رای اجتماعی قابل اندازه گیری برخوردارند در حالی که خانم شرفی اولین تجربه انتخاباتی اوست و عقبه پایگاه اجتماعی او در میان اقشار مختلف اجتماعی به اتکا و استناد آرای اخذ شده انتخاباتی در تجربه ی شوراها ، قابل اندازه گیری نیست و البته خانم جعفری هم به لحاظ عقیه سیاسی در مقایسه با شرفی، به ویژه در صورت تک کاندید بودن از خرم ره ، به طور قاطع از حداکثر حمایت و آرای فعالان سیاسی اصول گرا ، اصلاح طلب و اعتدالگرا برخوردار خواهد بود. در صورت حضور داریوش طاهری نیز به نظر می رسد سهم  لعیا جعفری و سیده فریبا شرفی از سبد اصولگرایان معتدل بیشتر از سهم داریوش طاهری از همان سبد باشد.

گروهی معتقدند که واقعیت فرهنگ سیاسی و اجتماعی مردسالارانه نیز درباره خانم ها جعفری و شرفی که دارای جایگاه اجتماعی نسبی خوبی در میان هر دو جنسیت مرد و زن در خرمدره هستند، مانع مهمی به شمار نمی آید. به ویژه امتیاز زن بودن شرفی و جعفری و نفوذ اجتماعی گسترده ی آنها در میان زنان از یکسو و واقعیت تقویت رویکرد سیاسی و اجتماعی پایگاه شورای اسلامی برای حمایت از حضور زنان در عرصه های انتخاباتی، راه جعفری و شرفی را حتی در صورت اجماع نسبی و نه اجماع مطلق سیاسیون منطقه بر روی هر یک از آنها برای نشستن بر روی صندلی بهارستان بیش از دیگر رقبا هموار خواهد کرد
( قسمت چهارم ) *دکتر منصور علیمردانی ، دکتر رامین ملکی ، مهدی اعلایی دکتر منصور علیمردانی به همراه با دکتر رامین ملکی و تا حدودی نیز مهدی اعلایی ( استاندار فعلی قزوین ) از جدی ترین گزینه های احتمالی مردم و مورد حمایت بیشترین آرای از ناحیه تشکل ها و فعالان سیاسی اصول گرا ، اصلاح طلب و اعتدالگرا در منطقه ی ابهر هستند. دکتر رامین ملکی یک چهره علمی برجسته است. او رییس اسبق بیمارستان امدادی ابهر است که مسوولیت مشابه مدیریتی را فعلا در مرکز استان ( زنجان ) بر عهده دارد. دکتر منصور علیمردانی با تفاوت هایی چند، نزدیکترین شباهت در موقعیت سیاسی را به اعتبار مواضع تشکل های سیاسی اصول گرا ، اصلاح طلب و اعتدالگرا به دکتر ملکی دارد. البته شخصیت اجتماعی و اقتصادی سالم و بدون حاشیه ی این پزشک برجسته ، یکی از نقاط قوت دکتر علیمردانیست که همراه با تحصیلات عالی و کارنامه ی درمانی درخشان وی در دوران همه گیری بیماری کرونا در منطقه ی ابهر و خرم دره می تواند برای همه ی رقبای او دشواری هایی را به وجود آورد. مهدی اعلایی بعنوان استاندار فعلی قزوین نیز در صورت قبولی ریسک استعفا از مسوولیت استانداری قزوین ، قابلیت جمع نمودن رای بزرگان و مردم ابهر و نیز رای حامیان دولت در کل منطقه را دارد که البته پذیرش ریسک استعفا از طرف ایشان حداقل در این برهه ی زمانی بعید به نظر می رسد. البته که جسته و گریخته خبرهایی از کاندیداتوری فردی خا به گوش می رسد که با اردوگاهی قوی قصد ورود در عرصه انتخابات را دارد که در بخش های دیگر این سری از تحلیل ها بدان خواهم پرداخت. مهدی اعلایی مقدم  محمود زمانی ، فاطمه عزیزخانی ، و حجت الاسلام دکتر جعفر رحیمی در صورت تک کاندید بودن از ابهر  می توانند معادلات سیاسی را بر هم بزنند که این وسط گزینه ی امام جمعه ی اسبق ابهر جدی تر از دیگران به نظر می رسد. آنچه که به اجمال اشاره شد با پیش فرض تایید صلاحیت نامزدهای احتمالی و قطعیت حضور آنان در رقابتهای انتخاباتی است. رقابتی که تا دقیقه 90 با دخالت متغیرهای جدید و عوامل موثر گوناگون در تغییر آرایش سیاسی و اجتماعی در انتخابات پیش روی در ابهر و خرم دره برای ورود به مجلس، هنوز و همچنان می تواند هوای رقابت های انتخاباتی را برای هر یک از کاندیداهای احتمالی آفتابی، ابری و یا بارانی کند .

برچسب ها :

ناموجود