همایش منطقه ای پتانسیل ها و بستر های ترانزیت و هاب لجستیکی در ایران و استان زنجان برگزار شد

همایش منطقهای پتانسیلها و بسترهای ترانزیت و هاب لجستیکی در ایران و استان زنجان با حضور جمعی از مدیران ملی و استانی، به همت اتاق بازرگانی زنجان و کمیسیون بازرگانی و لجستیک اتاق ایران، در محل اتاق بازرگانی زنجان برگزار شد.
به گزارش پایگاه خبری امید روشندلان،رئیس اتاق بازرگانی زنجان با اشاره به نقش حیاتی حمل و نقل در تمامی حوزه های اقتصادی، اظهار داشت: تمامی صنایع به نوعی با حوزه حمل و نقل در ارتباط هستند و توسعه این حوزه می تواند منجر به رونق کلیه کسب و کار ها شود.
صمد یوسفیاصل، رئیس اتاق بازرگانی زنجان بر اهمیت توسعه زیرساخت های حمل و نقل و لجستیک در ارتقاء کسب و کار ها تاکید کرد.
وی با اشاره به نقش حیاتی حمل و نقل در تمامی حوزه های اقتصادی، اظهار داشت: تمامی صنایع به نوعی با حوزه حمل و نقل در ارتباط هستند و توسعه این حوزه میتواند منجر به رونق کلیه کسب و کار ها شود.
وی ادامه داد: اگر امروز به تکنولوژی های روز دنیا در حوزه حمل و نقل فکر نکنیم، در آینده با مشکلات جدی مواجه خواهیم شد. رئیس اتاق بازرگانی زنجان همچنین با تاکید بر لزوم بهرهگیری از فناوریهای نوین در بخش های سخت افزاری و نرمافزاری، افزود: جهان به سرعت در حال حرکت به سوی هوشمند سازی و استفاده از هوش مصنوعی در لجستیک است و ما نیز باید خود را با این روند جهانی هماهنگ کنیم تا از رقابت جا نمانیم.
در ادامه این همایش معاون امور اقتصادی استانداری زنجان با تأکید بر لزوم همکاری بیشتر بخش خصوصی گفت: بخش خصوصی باید در این مسیر فعال باشد و ما آمادهایم تا تسهیلات لازم برای این همکاری را فراهم کنیم چرا که هدف ما این است که زنجان به هاب لجستیکی منطقهای تبدیل شود، که برای این کار نیاز به تقویت سایر بخشها نظیر هتلسازی، گردشگری و خدمات داریم. دکتر نرگس مرادخانی، معاون امور اقتصادی استاندار زنجان، با بیان اینکه بحث لجستیک برای استان زنجان اهمیت ویژهای دارد، گفت: استان زنجان در موقعیت استراتژیکی ویژهای قرار دارد و اگر دایرهای به شعاع ۳۰۰ کیلومتر از مرکز زنجان رسم کنیم، ۵۰ درصد جمعیت کشور در این محدوده قرار خواهند گرفت.
وی تصریح کرد: این موقعیت ترانزیتی میتواند به عنوان یک فرصت بزرگ برای استان و کشور مورد استفاده قرار گیرد.
ایشان در ادامه به ظرفیتهای حمل و نقل در استان اشاره کرد و گفت: زنجان در کریدور اصلی شرق به غرب کشور چه به لحاظ ریلی و چه به لحاظ جادهای قرار دارد که این موقعیت میتواند به یک نقطه کلیدی برای ترانزیت کالا و ارتباط با کشورهای اروپایی تبدیل شود.
مرادخانی خاطرنشان کرد: توسعه حمل و نقل در زنجان تنها به زیرساختها محدود نمیشود، بلکه باید بخشهای مختلف اقتصادی استان نیز همراه با این توسعه رشد کنند.
معاون امور اقتصادی استانداری زنجان با بیان اینکه در سال گذشته، استان زنجان حدود ۳۰۰ میلیارد تومان بودجه استانی و ۶۰۰ میلیارد تومان بودجه ملی در بخش حمل و نقل داشت، گفت: در حال حاضر، هدف ما دوخطه کردن راهآهن زنجان، توسعه خدمات فرودگاهی و بهبود کیفیت زیرساختهاست.
وی ادامه داد: با این حال، مشکلات مالی دولت در این زمینه وجود دارد و در این راستا همکاری و مشارکت بخش خصوصی در توسعه حمل و نقل، امری ضروری است.
وی با تاکید بر اینکه دولت آماده است منابعی مانند زمین و منابع مالی را با تسهیلگری و در کمترین زمان ممکن در اختیار بخش خصوصی قرار دهد، یادآور شد: همچنین، برنامه هایی مانند اوراق و برات الکترونیکی به عنوان مکانیزم های تامین مالی برای جذب سرمایهگذاری بخش خصوصی در پروژه های حمل و نقل پیشبینی شدهاند.
مرادخانی با تأکید بر لزوم همکاری بیشتر بخش خصوصی گفت: بخش خصوصی باید در این مسیر فعال باشد و ما آمادهایم تا تسهیلات لازم برای این همکاری را فراهم کنیم چرا که هدف ما این است که زنجان به هاب لجستیکی منطقهای تبدیل شود، که برای این کار نیاز به تقویت سایر بخش ها نظیر هتل سازی، گردشگری و خدمات داریم.
وی همچنین از برنامه های توسعهای استان در بخش حمل و نقل هوایی و ریلی خبر داد و افزود: با توجه به پروژه های در حال اجرا و برنامه های آینده، امیدواریم که زنجان به نقطهای کلیدی در شبکه ترانزیتی کشور تبدیل شود که به عنوان مثال، امسال راه آهن زنجان به شهرک صنعتی متصل خواهد شد و این میتواند تحولی بزرگ در حمل و نقل کالا در استان ایجاد کند.
در ادامه مدیرعامل شرکت انبارهای عمومی و خدمات گمرکی ایران با اشاره به ظرفیت مغفول مانده این بخش در اقتصاد کشور، از آمادگی کامل برای توسعه زیرساخت های لجستیکی در استان زنجان خبر داد و گفت: زنجان با موقعیت ژئوپلیتیک و زیرساخت های موجود، مستعد تبدیل شدن به قطب لجستیکی شمال غرب کشور است.
امید حسین ابیانه نظری، مدیرعامل و نایبرئیس هیأت مدیره شرکت انبارهای عمومی و خدمات گمرکی ایران، با تشریح پیشینه و نقش راهبردی این شرکت در اقتصاد کشور گفت: شرکت انبارهای عمومی با بیش از ۶۳ سال سابقه فعالیت، امروز در ۸۸ نقطه کشور فعال است و توان نگهداری بیش از ۱۰ میلیون تن کالا را دارد.
وی با اشاره به سهم بالای لجستیک در اقتصاد کشور های همسایه و نرسیدن لجستیک ایران به جایگاه واقعی خود افزود: در کشورهایی مانند ترکیه تا ۲۱درصد از GDP از طریق خدمات لجستیکی تأمین می شود، اما در ایران این عدد کمتر از ۸ درصد است؛ این یعنی هنوز ظرفیت عظیمی در این بخش نهفته است که باید با سرمایه گذاری بخش خصوصی و تسهیل گری دولت آزاد شود. ابیانه، لجستیک را فراتر از حمل و نقل دانست و تصریح کرد: حمل و نقل تنها بخشی از زنجیره بزرگ لجستیک است چرا که نگهداری، بسته بندی، رهگیری، انبارداری و اتصال به کریدور های منطقهای، بخشهایی هستند که در ایران کمتر به آن ها توجه شده، در حالی که میتوانند منشأ ارزش افزوده قابل توجهی باشند.
وی با اشاره به پتانسیل استان زنجان برای ایفای نقش منطقهای در حوزه لجستیک از آمادگی شرکت انبارهای عمومی برای سرمایهگذاری در ایجاد پارک لجستیک در این استان خبر داد و گفت: ما با نگاه مشارکتی به استان زنجان آمدهایم. زمین مناسب، همراهی مسئولان و توان بخش خصوصی میتواند زنجان را به هاب لجستیکی شمالغرب کشور تبدیل کند.
ابیانه در ادامه با اشاره به نقش فناوریهای نوین در آینده لجستیک افزود: ما در حال حرکت به سوی لجستیک هوشمند هستیم؛ استفاده از فناوریهایی همچون هوش مصنوعی میتواند ظرفیت های این بخش را چند برابر کند و سرعت و دقت خدمات را به طور چشمگیری افزایش دهد.
مدیرعامل شرکت انبارهای عمومی، با تأکید بر اینکه لجستیک دیگر تنها یک بحث اقتصادی نیست، بلکه موضوعی تمدنی و راهبردی است، بیان کرد: با توسعه زیرساختهای لجستیکی، علاوه بر رونق اقتصادی، میتوان امنیت ملی را نیز تقویت کرد. کریدورهای شمال – جنوب و شرق–غرب زمانی معنا پیدا میکنند که حلقههای لجستیکی آنها تکمیل شود.

اخبار مرتبط
- برای ساخت ۱۶ کلیو متر از پروژه احداث سه راهی طارم به منجیل هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز است
- برپایی جشنهای متعدد همزمان با ولادت حضرت معصومه (س)
- درخواست حمایت بیمهای از نانوایان فاقد پوشش بیمهای
- شکست نهضت ملی مسکن در زنجان ساکنان مجبور به زندگی در کارگاههای نیمهتمام
- بازدید فرماندار زنجان از میدان جدید میوه و تره بار زنجان